Ons team van specialisten

Sportartsen van SMA Aalsmeer

Zilla Fokke - Sportarts bij SMA Aalsmeer

Zilla Fokke

Sportarts
Mijn sportachtergrond is zeilen, hiermee ik heb deelgenomen aan nationale en internationale wedstrijden.

Aan de VU in Amsterdam heb ik mijn opleiding tot basisarts gedaan. In 2005 heb ik mijn specialisatie tot sportarts afgerond en sinds 2007 ben ik werkzaam bij het SMA Aalsmeer (Sport Medisch Advies Centrum Aalsmeer).

Al tijdens mijn opleiding tot sportarts heb ik veel verschillende nationale en internationale sportploegen en evenementen als arts begeleid. Zoals World cup wedstrijden/toernooien van het Nederlands Heren Handbalteam, Nederlands Damesteam Waterpolo, Triatlon van Almere en diverse (auto)rally-wedstrijden.  Verder ben ik langere tijd als sportarts werkzaam geweest bij het nationale vrouwenvoetbalelftal en als clubarts bij de betaald voetbal organisaties van bij VVV Venlo en FC Volendam.

Dagelijks werken met mensen die proberen optimaal te presteren blijft voor mij het mooie van sportarts zijn. Voor veel sporters is dat meestal meteen duidelijk als ze een marathon of andere sport prestatie willen ( gaan) doen. Voor niet sporters (bijvoorbeeld patiënten na een hartinfarct, een operatie of na chemotherapie) is dat minder duidelijk. Maar wellicht nog belangrijker. Als iemand na een ingrijpende gebeurtenis weer een trap op kan lopen, de hond kan uitlaten of met z’n (klein)kinderen iets kan doen, is dat een grote verbetering van iemands dagelijks leven. Ook hierbij kan ik als sportarts een bijdrage leveren.

Liesbeth Lim - Sportarts bij SMA Aalsmeer

Liesbeth Lim

Sportarts

Floor Kappelhoff - Sportarts bij SMA Aalsmeer

Floor Kappelhoff

Sportarts

Werkzaam bij SMA Aalsmeer (locatie Hoofddorp)

Sinds 2012 ben ik sportarts bij Rugby Nederland. Daarnaast werk ik bij de Koninklijke Nederlandse roeibond. Tot 2017 was ik werkzaam als teamarts van het Nederlands voetbal elftal onder 19 jaar. Voor deze sporten is het van belang om kennis te hebben van inspanningsdiagnostiek en van het bewegingsapparaat. Bij het bewegingsapparaat liggen mijn interesses zowel bij de overbelasting blessures als bij de meer acute blessures. De combinatie van topsport en amateursport maakt mijn werk leuk en divers.

Heb jij sportmedisch advies nodig?

Neem dan contact met ons op! Bel voor het maken van een afspraak 0297-230960.