Korps Commandotroepen kennismakingsdagen

Sportmedische onderzoeken kennismakingsdagen Korps Commandotroepen

Het Korps Commandotroepen (KCT) houdt 10x per jaar kennismakingsdagen (KD KCT). Bij de kennismaking wordt eerst een intake gehouden waarbij wordt getest of de kandidaten voldoen aan de militaire basiseisen ten aanzien van opdrukken, sit-ups, optrekken en de Coopertest. Vervolgens dienen gedurende dag en nacht diverse activiteiten te worden uitgevoerd die fysiek en mentaal zeer belastend kunnen zijn.

Gezien de intensieve fysieke belasting waaraan de kandidaten worden blootgesteld, is besloten dat de kandidaten voorafgaand aan de kennismakingsdagen een sportmedisch onderzoek dienen te ondergaan. De FSMI is betrokken geweest bij de samenstelling van dit sportmedisch onderzoek en bij het SMA Aalsmeer kunt u terecht voor dit onderzoek:

Sportmedische onderzoeken KD KCT

U kunt contact opnemen met het SMA Aalsmeer om u hiervoor aan te melden. U krijgt dan een vragenlijst om in te vullen. Bij het onderzoek wordt deze besproken en worden de volgende onderzoeken gedaan:

  • Biometrie (lengte, gewicht, vetpercentage)
  • Visus (gezichtsscherpte, kleuren zien)
  • Bloeddruk
  • Oriënterend intern en neurologisch onderzoek
  • Specifiek orthopedisch onderzoek
  • Rust-ECG
  • Eindgesprek met conclusie en advies

 

Dit onderzoek duurt 40 minuten. De kosten zijn € 170,-.

Na dit onderzoek krijgt u een officieel bewijs sportmedisch onderzoek kennismakingsdagen Korps Commandotroepen (SMO KD KCT) mee. Dit bewijs van het SMO KD KCT dient u te overleggen bij de start van de Korps Commandotroepen kennismakingsdagen (KD KCT).

Korps Commandotroepen kennismakingsdagen sportmedisch onderzoek - bron: https://werkenbijdefensie.nl/vacatures/

Afspraak maken

Wil jij je door een sportarts laten onderzoeken of laten keuren, dan kan dat bij SMA Aalsmeer. Voor een consult afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Voor sportmedische onderzoeken geldt dit niet.

Op drie locaties in de regio Amsterdam kan je bij ons terecht.