Dansmedische zorg bij het Medisch Centrum voor Dansers en Musici

Dansmedische zorg bij het Medisch Centrum voor Dansers en Musici/ SMA Aalsmeer

Het Medisch Centrum voor Dansers en Musici van het Sport Medisch Adviescentrum Aalsmeer is een gespecialiseerd centrum voor dansers en musici.

Je kunt hier terecht met alle blessures, klachten en problemen waar je last van hebt bij het dansen. Dit kunnen klachten zijn die zijn ontstaan tijdens het dansen, maar ook klachten die daarbuiten zijn ontstaan.

We vinden het belangrijk dat jij plezier in het dansen hebt, of terug krijgt. Het is ons doel dat je zo lang mogelijk (een ‘leven lang’) pijnvrij kunt dansen.

Je kunt bij ons ook terecht voor:

 • Preventief advies: hoe kun je klachten voorkomen? We geven je advies over het dansen, je dansschoenen of (dans)oefentherapie.
 • Danskeuringen
 • Beeldvormend onderzoek (bijvoorbeeld foto’s of echo’s), als je hiervoor een verwijzing hebt. Je kan snel terecht.

Wij kunnen je ook verwijzen naar specifieke specialisten en therapeuten in ons netwerk.

Praktische informatie

Spreekuren op diverse locaties

Het Medisch Centrum voor Dansers en Musici van het Sport Medisch Adviescentrum zit aan de Lakenblekerstraat 2 in Aalsmeer.

Daarnaast is er ook een spreekuur op de volgende locaties:

 • Den Haag, Bronovolaan 50 (in het Hand- en Polscentrum Den Haag)
 • Amsterdam, Science Park 306 (in het USC Universum)
 • Hoofdorp, Bennebroekerweg 800 (bij Meer Med Clinic in Sportcomplex Koning Willem Alexander)
 • Haarlem, Bijdorplaan 15F (om de week, bij Diepeveen Fysiotherapie en Revalidatie, naast MBO Dans in samenwerking met de dansFT aldaar)

Hoe maak je een afspraak

Je kunt een telefonisch een afspraak maken via 0297 – 23 09 60. Of vul het afspraakformulier.

Let op!

Je hebt altijd een verwijzing nodig om een afspraak bij het Medisch Centrum voor Dansers en Musici te kunnen maken. Je huisarts kan je verwijzen, eventueel na overleg met de specialist. Deze verwijzing is belangrijk! Zonder verwijzing worden de kosten van je afspraak, onderzoek en behandeling niet vergoed door je zorgverzekeraar. Een verwijzing is maximaal één jaar geldig.

Als huisarts kunt u een afspraak maken voor uw patiënt via Zorgdomein/ Zorgmail van het SMA Aalsmeer.

Wat neem je mee?

 • Onze vragenlijst. Je krijgt deze vragenlijst bij de bevestiging van je afspraak. Vul de vragenlijst in ter voorbereiding op je afspraak. 
 • Dansschoenen.
 • Als je deze hebt: medische informatie en/of uitslagen van eerdere onderzoeken of behandelingen. Zijn er eerder foto’s of scans gemaakt? Neem beelden hiervan mee op CD-rom. 

Hoe bereid je je voor?

 • Vul de vragenlijst in die je van ons hebt gehad bij de bevestiging van je afspraak. 
 • Bereid je afspraak voor: schrijf je vragen en klachten op papier. 
 • Heb je eerder onderzoeken of behandelingen gehad? Of heb je eerder een X-foto, MRI-onderzoek, echo of CT-scan gehad? Vraag deze informatie dan op en stuur dit naar ons op (per post of e-mail). Je kunt ook ons toestemming geven om deze medische informatie op te vragen. Je moet hiervoor dan een toestemmingsformulier ondertekenen. 

Wachttijden

De wachttijden zijn wisselend. Je kan meestal op korte termijn terecht. Bij spoed plannen we een afspraak tussendoor. Je kan voor een afspraak terecht op verschillende locaties.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor een consult en behandelingen bij de sportarts worden na verwijzing van een huisarts of andere medisch specialist vergoed vanuit je basisverzekering. Let op: je spreekt wel eerst je eigen risico aan.

Sportarts Liesbeth Lim

“Ik heb zelf actief gedanst. Vooral Moderne Dans (Graham techniek), Jazzballet en Klassiek Ballet. Daarnaast heb ik binnen de Acrobatiek shows, lessen en workshops verzorgd. Nog steeds beoefen ik wekelijks acrobatiek (op ‘veteranenniveau’), en geef ik lessen Jazzballet en Klassiek Ballet. Ik ga graag kijken naar diverse dans- en circusvoorstellingen.”

Liesberth Lim - Sportarts - SMA

Afspraak maken

Wil jij je door een sportarts laten onderzoeken of laten keuren, dan kan dat bij SMA Aalsmeer. Voor een consult afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Voor sportmedische onderzoeken geldt dit niet.

Op drie locaties in de regio Amsterdam kan je bij ons terecht.