Sportmedisch consult

Met klachten die u beperken in uw sport-beoefening, kunt u bij de sportarts terecht voor een deskundige diagnose.

Sportmedisch consult

Als u klachten of vragen heeft tijdens uw sportbeoefening is de sportarts de geschikte dokter om dit mee te bespreken. In het sportmedisch consult wordt uw klacht of vraag besproken. De sportarts zal u vragen stellen om er achter te komen wat uw specifieke vraag of probleem is, wanneer deze optreedt, etc. Hierbij worden alle aspecten die een mogelijke relatie met uw vraag of blessure hebben, bekeken.

Meestal betreft dit blessures van het bewegingsapparaat, acuut of chronisch, waardoor u wordt beperkt in uw sport of hobby. Maar ook met andere klachten of aandoeningen die u beperken tijdens het sporten, kunt u bij de sportarts terecht.

Voor een consult bij de sportarts heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. De consulten bij de sportarts vallen onder de basiszorgverzekering. U dient wel rekening te houden met kosten van uw eigen risico en een mogelijke eigen bijdrage, afhankelijk van uw zorgverzekering.

Als u een verwijzing van uw huisarts heeft, kunt u een afspraak maken voor een consult.

Tijdens het consult zal de sportarts een uitgebreide analyse van uw klacht of vraag doen. Dit gebeurt aan de hand van een uitgebreide anamnese (uitvragen wat er aan de hand is). Afhankelijk van de klacht zal er een gericht (lichamelijk) onderzoek plaats vinden. Indien nodig zal er vervolg/aanvullend onderzoek afgesproken worden.

De sportarts is de medisch specialist;  gespecialiseerd in het stellen van een juiste diagnose en behandeling van en advisering bij sportblessures en sportgerelateerde klachten. De sporter krijgt van de sportarts een advies en indien nodig wordt een behandeling opgestart om de klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Alles onder één dak

Bij Paramedisch Adviescentrum Aalsmeer (PACA) werken sportartsen en therapeuten onder één dak, waardoor communicatie en samenwerking snel en goed verloopt.

Afspraak maken

Wil jij je door een sportarts laten onderzoeken of laten keuren, dan kan dat bij SMA Aalsmeer. Voor een consult afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Voor sportmedische onderzoeken geldt dit niet.

Op drie locaties in de regio Amsterdam kan je bij ons terecht.